Activiteiten

"Les Marchands"


Welkom in ons huis "rien sans peine" in Chezelle Frankrijk.


Activiteiten

Wat valt er zoal te beleven en actief te doen? Het departement Allier heeft een rijke geschiedenis waarvan gelukkig veel bewaard is gebleven. De natuur is ronduit overweldigend en goeddeels ongerept, met zijn vele vogels en wild, de grote hoeveelheden zeldzame planten en bloemen, noem maar op! Een heerlijke plek om te verblijven met mooie uitzichten en tevens om de prachtige omgeving van de Auvergne en d' Allier te ontdekken!


De valleien (Gorges) van de rivieren Sioule en Bouble nodigen uit tot kanovaren, vissen of zwemmen, alles is mogelijk. Ga eens op onderzoek uit in de grote bossen van de Colettes bij Bellenaves. Hier is het heerlijk om lange wandeltochten te maken of met een paard rond te rijden. Met de toerfiets of mountainbike kun je hier werkelijk alle kanten op maar ook de wielrenner komt in de Allier goed aan zijn trekken. Breng eens een bezoek aan de vele kastelen, kerken, musea maar ook aan de wijnkelders van bijvoorbeeld St. Pourçain-sur-Sioule met zijn eigen wijnen.


Activiteiten op Les Marchands zelf zijn onder andere zwemmen, fietsenverhuur, een speelweide om te voetballen en volleyballen, badminton, Kubb, jeu de boules . Ook een tafeltennistafel, schommel en sjoelbak aanwezig.In Le Mayet d'Ecole vlak bij ons huis is het mogelijk om met een speciale fiets over het spoor te rijden. Heel leuk om te doen. Zie voor meer informatie deze link Fietsen op het spoor.


PUY DE SANCY

CHANTELLE

Wandelen op de Puy-de Sancy

 

Voor de liefhebbers, u kunt schitterend wandelen bij “De Puy de Sancy”, een mooie route van 1 uur rijden met de auto er naar toe. Voor u aan de wandeling gaat beginnen kunt u eerst een kopje koffie drinken of lunchen in het mooie dorpje “ La Bourboule”! Verder biedt de Puy de Sancy  u mooie wandeltochten tot de top van de berg met schitterende uitzichten. Voor degenen die niet van onder af aan willen starten kunnen gebruik maken van de cabinelift en vandaar uit naar de top wandelen. U kunt er een gezellige dag van maken. Echt een aanrader voor iedereen die van wandelen houdt!.

 

Tevens de mogelijkheid om ook in de directe omgeving  van het mooie departement d’Allier  te wandelen, vele wandelroutes bij ons verkrijgbaar, en een aanrader is de wandelroute langs de” Gorges van de Bouble”, achter het klooster van Chantelle.

Avonturenpark klimpark survivalpark

Op 8 Km en ongeveer 15 minuten rijden van ons huis kunt u een survival maken met het hele gezin in Parc Accrobranche/ Accro Sioule in Echassièrres. Klik hier voor meer informatie

Dit park is gelegen in de Auvergne, in het departement Allier (03).

Het avonturenpark is geschikt voor zowel kinderen als volwassenen, er worden cursussen aangeboden voor vier verschillende moeilijkheidsgraden.

Wakeboarden


Wakeboarden is mogelijk in de directe omgeving bij Téléski Nautique de Villemouze, ongeveer 6 km voorbij Saint- Pourçain. klik hier voor extra informatie

Auto route

Er is een prachtige route met de auto langs de " Gorges van de Sioule en de Valleien van de Sioule", waarbij je het kasteel van Chouvigny en Chateau " Les Roches " tegen komt en de oude Romeinse brug" Pont de Menat "  en de warm water bron van Chateauneuf- les - Bains. Aan het einde van deze route kan je een duik nemen in het vulkaanmeer " Gour de Tazenat"of een wandeling maken rond het vulkaanmeer.

Deze route is echt een grote aanrader en een groot succes bij veel gasten.


Klik hier voor meer informatie

Copyright © www.lesmarchands.nl terms of use.